İlki düzenlenen Sıtkı Davut Koçman 1. Ulusal Resim Yarışması Ödül Töreni ve Yarışma Sergi Açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Sıtkı Koçman Vakfı işbirliği ve katkılarıyla gerçekleştirilen, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen yarışmanın amacı, kentimize ve üniversitemize katkıları ile bilinen, üniversitemize de ismini veren Sıtkı Davut KOÇMAN’ın ismini onurlandırmak, Güzel Sanatlar veya Güzel Sanatlar Eğitimi alanlarında lisans veya lisansüstü öğrenim görmekte olan öğrencilerin çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve teşvik etmektir. Bu yarışmada ödül alan eserlerin ilerleyen yıllarda bir müze içinde yer alarak üniversite ve kent kültürüne katkıda bulunması da amaçlanmaktadır.
Bu amaçla düzenlenen Sıtkı Davut Koçman 1. Ulusal Resim Yarışmasına Türkiye’nin farklı üniversitelerinde sanat eğitimi almakta olan 127 katılımcıya ait 234 çalışma gönderildi. Yarışmaya katılan çalışmaların değerlendirilmesi iki aşamada yapıldı. Prof.Dr. Lale ALTINKURT, Prof.Dr. Erhun ŞENGÜL, Prof. Musa KÖKSAL, Doç. Abdullah Cem ÖZAL ve Dr.Öğ.Üyesi İnci BULUT KILIÇ’tan oluşan Yarışma Seçici Kurulu, ilk aşama değerlendirmesini dijital görseller üzerinden; ikinci aşamayı ise orijinal çalışmalar üzerinden gerçekleştirdi. Değerlendirmeler sonucunda 3 Başarı Ödülü, 3 Mansiyon Ödülü ve 29 sergileme olmak üzere toplam 35 çalışma seçildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ali DUMAN, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cumali Can YİTİZ ve Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlik öğrencisi Sedat GÖKÇE’nin çalışmaları Başarı Ödülüne; Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitimi Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 4. Sınıf öğrencisi İbrahim Deniz TAVLIBIYIK, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Sultan Eyyup KAYHAN ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tugay YILDIRIM’ın çalışmaları Mansiyon Ödülüne değer görüldü.
Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 14:00’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Binası Mulaj Müzesi sergi alanında gerçekleşti. Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Yağmur PAK(viyolonsel), Müge Sude TURGUT(yan flüt) ve Ayşe Şevval DİNÇER(keman) tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlamış olup ardından etkinlik sorumlusu Doç. A. Cem ÖZAL’ın, Seçici Kurul Başkanı Prof.Dr.Lale ALTINKURT, Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa ACAR ve Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hüseyin ÇİÇEK’in konuşmalarıyla devam etti. Ardından ödül töreni çerçevesinde yarışmada Başarı Ödülü ve Mansiyon Ödülü alan öğrencilere ödülleri Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hüseyin ÇİÇEK ve Sıtkı Koçman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alan PERESE tarafından taktim edildi. Tören ve ardından gerçekleştirilen kokteyle Sıtkı Koçman Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Üniversite Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.
Sergi 25 Mayıs – 20 Haziran 2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Binası Mulaj Müzesi sergi alanında izlenebilir.

 
 

Son Güncelleme Tarihi : 31.05.2022 09:39 Okunma Sayısı : 112

Son Haberler